Doen jullie alleen auto onderdelen?

Nee zeker niet! Flocktechniek wordt echt in heel veel markten gebruikt. Van verpakkingen, tot de knik-beestjes op de hoedenplank, raamrubbers en dashboard vakjes bij auto’s, dashboard in (race)auto’s, interieurs van koffers en servieslades, decoratieve objecten, scenografie, infrarood sauna’s en nog veel meer! Eigenlijk zijn we in alle markten thuis.

Moet je alles gedemonteerd en kaal aangeleverd worden?

Mag, maar moet niet! We kunnen ook de- en montage ervan verzorgen bij auto’s, vrachtwagens en eventueel ook boten/jachten. Hiervoor geldt wel een meerprijs, maar dat doen we graag in overleg!

Kan het ook op locatie?

In principe niet, aangezien we onze werkplaats er op ingericht hebben. Maar er zijn uitzonderingen. Wanneer je bijvoorbeeld een wand geflocked wil hebben kan dit natuurlijk niet verplaatst worden. Hiervoor hebben we echter wel een goed overleg en goede planning nodig. Maar eigenlijk is niks te gek!

Kan ik er op wachten?

Nee dat gaat niet. De droogtijd van de lijmlaag is al 14 uur, dus het moet sowieso een nacht achterblijven. We willen een goede kwaliteit leveren en hier ook de tijd voor nemen. Dus de opdracht goed aannemen, eventuele de- en montage, preparatie, voorbewerkingen, het flocken zelf, nazorg en het uitleveren. Hierom streven we er naar het werk binnen een week gereed te hebben, maar hier kunnen afwijkingen in zijn. Denk bijvoorbeeld aan echte haast klussen, of juist opdrachten met groter volume.

Is het slijtvast en duurzaam?

Zeker! Het is zeer kleurvast! Daarnaast wordt flock aangebracht in een 2k-epoxy, dus geen hobbylijm. Wanneer de hechting van de ondergrond goed is, blijft het erg lang zitten. Raamrubbers van auto’s worden al decennia geflocked en dat blijft echt jaren zitten, zelfs in weer en wind en bij dagelijks gebruik.

Hoe houd ik het schoon?

Over het algemeen kun je stof afblazen met een luchtspuitje. Verder zou je het ook schoon kunnen maken met een stofzuiger met een zachte borstel of een pluisroller wat je ook voor kleding gebruikt.


Erik Tiemens:

Super gedaan mijn Toyota 1000 dashboard

Nog meer vragen? Geen probleem! Stel ze ons gerust!